Zprávy

V Litoměřicích testují nové e-learningové kurzy LINETu

Litoměřické zdravotní sestry si v lednu otestovaly první dva z celkem devíti nových
e-learningových kurzů, které připravuje společnost LINET s Českou asociací sester, Městskou nemocnicí v Litoměřicích a ve spolupráci se svými evropskými dceřinými společnostmi. 

Litoměřické zdravotní sestry si v lednu otestovaly první dva z celkem devíti nových
e-learningových kurzů, které připravuje společnost LINET s Českou asociací sester, Městskou nemocnicí v Litoměřicích a ve spolupráci se svými evropskými dceřinými společnostmi.

Nachystány jsou už i další dva kurzy s názvy Využití lůžka s laterálním náklonem a Moderní akutní péče a jejich testování proběhne v únoru opět v litoměřické nemocnici. Projekt „E-learning – přenos inovací v oblasti moderního zdravotnického vybavení“, který se zaměřuje na vzdělávání zdravotnického personálu, je financován z programu celoživotního vzdělávání Leonardo da Vinci.

„Našimi kurzy reagujeme na překotný vývoj a modernizaci ve zdravotnictví a vyplňujeme tak poptávku v oblasti odborného vzdělávání personálu nemocnic a zdravotnických zařízení. Moderní poznatky prezentujeme přitom moderním způsobem. Připravili jsme snadno dostupnou, interaktivní a věřím, že i zábavnou formu e-learningových kurzů,“ přibližuje kurzy projektová manažerka LINETu Radka Pamětická.


E-learningové kurzy mají podobu herní aplikace dostupné prostřednictvím internetu. Účastníci se po přihlášení ocitnou v budově moderní nemocnice a v každém z jejích pater se formou hry vzdělávají na dané téma - mohou si spustit videoanimace, prohlížet obrázky, plní různé úkoly a nabyté znalosti si tak zároveň ověřují. První dva kurzy věnované etiologii dekubitů a moderním lůžkům pro kritickou péči si v průběhu ledna vyzkoušela téměř dvacítka sester z Městské nemocnice v Litoměřicích.

„Kurz hodnotím jako ve škole známkou jedna. Hlavně proto, že je srozumitelný a jednoduchý na ovládání. Oceňuji nápad s využitím budovy nemocnice a také to, že například v kurzu věnovaném dekubitům jsem se mohla podívat na obrázky, kde je vše dobře popsané. Líbilo se mi také využití komiksů,“ zhodnotila svou zkušenost jedna ze sester Městské nemocnice v Litoměřicích v rámci anonymních dotazníků pro zpětnou vazbu.

V průběhu roku 2012 postupně naběhne v aplikaci všech devět nových kurzů, které také budou akreditovány u České asociace sester. Vedle již jmenovaných se připravují témata domácí péče, bezpečnosti personálu nemocnice a pacienta, jeho polohování i manipulace s ním. E-learningové kurzy LINETu budou k dispozici v pěti jazycích (vedle češtiny také v angličtině, němčině, francouzštině a španělštině) a díky spolupráci s dceřinými společnostmi LINETu se uplatní i při vzdělávání zdravotnického personálu ve Francii, Německu a Španělsku.

kategorie: Zprávy
Dolní navigace